İdil Yibo Yeni Eğitim Yılında Yeniliklerle Girdi

Kurulduğu 1981 yılından beri öğrencilere büyük başarılar kazandıran ve yüzlerce eğitimci ile devlet adamının yetişmesinde rol oynayan Şırnak'ın İdil ilçesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) yeni eğitim ve öğretim yılına yeniliklerle giriyor

Kurulduğu 1981 yılından beri öğrencilere büyük başarılar kazandıran ve yüzlerce eğitimci ile devlet adamının yetişmesinde rol oynayan Şırnak'ın İdil ilçesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) yeni eğitim ve öğretim yılına yeniliklerle giriyor.
İdil YİBO Müdürü ve YİBO'nun eski öğrencisi M. Şirin Aslan bu yıl eğitim ve öğretime daha iyi ve daha verimli bir şekilde hazırlandıklarını söyledi. Aslan, "Okulumuz bu yıl büyük bir onarımdan geçmiştir. Yaz tatili boyunca YİBO'da kalacak öğrencilerimizin daha rahat bir ortamda eğitim görmelerini sağlamak için okulun pansiyonu, derslikleri ve çevre düzenlemeleri yapılmıştır. Pansiyonumuzun zemini PVS döşeme yaptırılmıştır. Öğrencilerimizin 24 saat sıcak su ihtiyacı görmelerini sağlamak için güneş
enerjisi kurulmuş olup, okulun bahçesi kilit taşıyla döşenmiş, çevre aydınlatması ve çevre duvarları onarımları yapılmıştır. Okulumuzda eğitim ve öğretim gören öğrencilerimize ev ortamı oluşturmak için odalardaki öğrenci sayısı azaltılmış olup, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında okulumuzda büyük değişikliklere gidilmiştir. Köylerde çalışma ortamı olmayan başarılı öğrencilerimiz okulumuza yerleştirilmiş ve bu sayede okulumuzun takviye etütleri ile bu öğrencilerimiz büyük başarı sağlamışlardır. 8.
sınıflardan 42 öğrencimiz çeşitli okullara yerleştirilmiştir. 7. sınıflarımızda da büyük başarı sağlanmıştır. Hikmet Üzümcü adlı 7.sınıf öğrencimiz Şırnak il birincisi olmuştur, sadece bir soru yanlış yapmış olup büyük bir başarı elde etmiştir. Eğitim konusunda tüm imkanlarımızı seferber etmiş olan YİBO ailesi, öğrencilerin barınmaları ve yemeklerinde de köklü değişiklikler yapmıştır" dedi.
Öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim yapmaları, yeterli beslenmeleri ve düzenli gıda almaları için yeni bir dönem başlatan YİBO'da artık öğrencilere açık büfe kahvaltı ile hizmet vereceklerini söyleyen Müdür Aslan, "Öğrencilerimize bu yıl kahvaltılarda açık büfe sistemine geçilmiştir. Öğrenci istediği yemeği ve istediği miktarda alabilecek" diye konuştu.
Aslan, okulun bu duruma gelmesi için çaba harcayan bütün yetkililere özellikle İdil Kaymakamı Adem Kaya'ya teşekkür ettiğini dile getirdi.
400 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü İdil YİBO özelikle uzak köylerde kalan ve köylerinde okul olmayan öğrencilere hizmet veriyor.