Osman Hamdi Bey'in resimleri sanatseverlerle buluştu

Çağdaş Türk müzeciliğinin kurucusu ve resim sanatının önde gelen isimlerinden Osman Hamdi Bey, ölümünün 100. yılında eserleriyle anılıyor. Kültür ve T

Çağdaş Türk müzeciliğinin kurucusu ve resim sanatının önde gelen isimlerinden Osman Hamdi Bey, ölümünün 100. yılında eserleriyle anılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından, UNESCO 35. Genel Konferansı'nda 2010 yılı anma ve kutlamalar listesine alınan yıldönümü dolayısıyla düzenlenen "Osman Hamdi Bey Reprodüksiyonları Resim Sergisi", 28 ille birlikte Balıkesir'de de açıldı. Eserlerin reprodüksiyonları, 29 Ekim 2010'a kadar Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde sergilenecek.

İlk Türk arkeoloğu da kabul edilen Osman Hamdi Bey'in resimleri, 100. ölüm yıldönümünde ülke genelinde sergileniyor. Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde görücüye çıkacak reprodüksiyon sergisinde 23 eser bulunuyor. Açılış töreninde konuşan Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Osman Hamdi Bey'in önemli bir değer ve birçok alanda öncü olduğunu söyledi. Sergide, 2005 yılında 5 milyon liraya satılan "Kaplumbağa Terbiyecisi" isimli tablo da büyük ilgi gördü. Davetlilerin birçoğu, bu tablonun yanında hatıra fotoğrafı çekildi. Sergide ayrıca Şehzade Lahitleri, Cami Önünde Sarı Cübbeli Adam, Silah Taciri, İki Müzisyen Kız, Pembe Şapkalı Çocuk ve Sarı Roblu Kadın gibi tablolar da yer alıyor.