Osman Hamdi Bey Ölümünün 100. Yılında Eserleriyle Anılıyor

Türk resim sanatının ustalarından Osman Hamdi Bey ölümünün 100

Osman Hamdi Bey Ölümünün 100. Yılında Eserleriyle Anılıyor
Türk resim sanatının ustalarından Osman Hamdi Bey ölümünün 100. yılında eserleriyle anılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen, "Osman Hamdi Bey Reprodüksiyonları Resim Sergisi" Türkiye'de 8 il ile birlikte Balıkesir'de de açıldı.
Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki sergiye Osman Hamdi Bey reprodüksiyonu olan toplam 23 esere yer verildi. Serginin açılış töreninde konuşan Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Osman Hamdi Bey'in müthiş bir değer olduğunu ifade ederek bu serginin Balıkesir'e getirilmesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. İl Kültür ve Turizm müdür yardımcısı İlkay Karaağaç da Osman Hamdi Bey'in kısa özgeçmişini anlatıp Türk resim sanatına olan önemli katkılarından söz etti. Az sayıda davetlinin katıldığı serginin açılışında esprili anlar yaşandı. Balıkesirli fotoğraf ustaları ile gazetecilerin de ilgi gösterdiği sergide en fazla ilgi çeken eser şüphesiz dünyaca tanınan, "Kaplumbağa Terbiyecisi" isimli bugün trilyonlarca lira değerdeki eşsiz tablo oldu. Davetlilerin birçoğu Kaplumbağa Terbiyecisi tablosunun yanına geçip hatıra fotoğrafları çekildi.
Bu arada, Balıkesir'in ve Türkiye'nin tanınmış fotoğraf ustalarından olan Ahmet Esmer de sergideki eserleri büyük bir hayranlıkla inceledi. Ahmet Esmer'in yanında getirdiği ve uzun yıllar önce Balıkesir'in şehir meydanı olan Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda çektiği kaplumbağaların yürürken çektiği siyah beyaz fotoğraf espri konusu oldu. Tablosunda kaplumbağalarına bakan terbiyeci ile Esmer'in fotoğraftaki kaplumbağaları arasındaki benzerlik görenleri şaşırttı. Ahmet Esmer de fotoğraf makinesi ile çektiği kent merkezindeki yürüyen kaplumbağa ailesi fotoğrafıyla ünlü eserin önünde hatıra fotoğrafı çekildi. Esmer katıldığı özel bir yarışmada bu fotoğrafıyla ödül kazandığını anlattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'de sadece 8 ilde düzenlediği açıklanan, "Osman Hamdi Bey Reprodüksiyonları Resim Sergisi"nin Kasım ayının ilk haftasına kadar gezilebileceği bildirildi.