Türkan Şoray onur ödülünü Erzurum Valisi'nin elinden aldı

Erzurum 5'inci Uluslararası Dadaş Film Festivali'nde onur ödülü Türk sinamasının 'sultanı' Türkan Şoray'a verildi. Şoray, onur ödülünü Erzuruml Valisi

Erzurum 5'inci Uluslararası Dadaş Film Festivali'nde onur ödülü Türk sinamasının 'sultanı' Türkan Şoray'a verildi. Şoray, onur ödülünü Erzuruml Valisi Sebahattin Öztürk'ün elinden aldı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonu'nda bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Dadaş Film Festivali başladı. Mesut Yar'ın sunduğu festivale Türkan Şoray ile birlikte ünlü yönetmen Atilla Dorsay ile Ertem Göreç ile Semih Kaplanoğlu katıldı.

Festivalde, onur ödülünü alan Türkan Şoray, yaptığı teşekkür konuşmasında, çok mutlu olduğunu ve Erzurum'da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Şoray, Erzurum'da Film Festivali'nin düzenlenmesinin Türk sineması adına önemli olduğunu ifade etti. Festivalin organizatörü Nil Gürpınar'a teşekkür eden Şoray, festivalin devamını temenni etti.

Festivalde Cahit Berkay ile Emrah Karaca 'da film müziklerinden oluşan bir konser verdi.

Festival açılışında konuşan Vali Sebahattin Öztürk, Erzurum'da sinema festivalinin düzenlenmesinin şehrin kültürel yaşama ve sinemaya verdiği önemi gösterdiğini kaydetti. Onur ödülü gecesinin sonunda Vali Öztürk, Şoray'a oltutaşı kolye ve küpe seti hediye etti. Festival, Türkan Şoray'ın 'Dila Hanım' filminin gösteri ile son buldu.