Türkan Şoray'a 'Onur Ödülü' Erzurum

5.

5. Uluslararası Dadaş Film Festivali kapsamında, sanatçı Türkan Şoray'a 'onur ödülü' verildi.
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kültür Merkezi A Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde, bir toplum için kültürün çok önemli olduğunu, bunun için de bu tür film festivalleri gibi etkinliklerin yoğun bir şekilde tekrarlanması gerektiğini söyledi.
Festival başkanı Nil Gürpınar'ın Erzurumlulara renkli ve eğlenceli bir hafta hediye ettiğini belirten Öztürk, 'Kültür bir toplum için o toplumun ayakta kalması için önem arz ediyor. Festivalin başarılı geçeceğine inanıyorum. Geceyi onurlandıran sanatçılarımızı da teşekkür ediyorum' dedi.
Festival Başkanı Gürpınar da festival kapsamında bu yıl Fransız sinemasını da getirdiklerini ve 8 Fransız filminin farklı salonlarda gösterime gireceğini bildirdi.
2009-2010 yılı yapımı 6 filmin de yarışacağını ifade eden Gürpınar, festivalde 6 belgeselin ve çocuk filmlerinin de gösteriminin yapılacağını kaydetti.
Konukların alkışları ve tezahüratlarıyla sahneye gelen Türkan Şoray da yoğun ilgi karşısında çok duygulandığını belirterek, sinemayı çok sevdiğini söyledi.
Sinemanın kendisi için çok önemli olduğunu ve bütün hayatının sinema olduğunu anlatan Şoray, 'Bu coşkuya, bu sevgi seline, bu güzelliğe, bu alkışlara nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Kalplerinizle beraber bu duyguyu bana yaşattığınız için size bütün kalbimle teşekkür ediyorum' diye konuştu.
Erzurum'da olmaktan heyecan ve mutluluk duyduğunu anlatan Şoray, 'İşte sinema böyle bir şey. Mesleğimin güzellikleri bunlar. Sinema insanları birbirine kenetler, kalpten birbirlerine bağlar. Gerçekten sinemayı çok seviyorum. Sinema sayesinde sizinle birlikteyim. Sizleri çok seviyorum. Sizden hiç ayrılmak istemiyorum. Çok teşekkür ediyorum' dedi.
Konuşmaların ardından, Erzurum Valisi Öztürk, ünlü sanatçı Şoray'a 'onur ödülü'nü verdi.
Gecede, Cahit Berkay ile Emrah Karaca da konser verdi.
Törenin sonunda Türkan Şoray'ın oynadığı ve kendisinin seçtiği 'Dila Hanım' filmi gösterime girdi.
20.10.2010 23:46:22