Hsyk Seçimleri

AK Parti Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, HSYK seçimlerini değerlendirdi.

Hsyk Seçimleri
12 Eylül 2010 anayasa değişikliğiyle Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulunun yapısının değiştiğini ifade eden Recep Şeker, dernek yöneticileri bile kendi yöneticilerini seçebiliyorken, 11 bin hakim ve savcının kendi terfilerini, tayinlerini yapan kuruma üye seçemediğine dikkat çekti. 17 Ekim günü bir tarih yazıldığını söyleyen AK Parti Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, "Türkiye'nin demokratik hukuk devleti anlayışı açısından büyük bir adım atılmış oldu. HSYK seçim sonuçları, 12 Eylül 2010 referandumu ile demokratik hukuk devleti yönünde ortaya konulan millet iradesini taçlandıracak şekilde sonuçlandı. HSYK da artık yeni bir dönem başladı. HSYK kürsü hakimlerince temsil edilcek. HSYK'nın atacağı antidemokratik adımların ve hukuksuz işlemlerin hesabı artık Türkiye Cumhuriyetine yakışır bir şekilde demokratik hukuk devleti anlayışıyla sandıkta sorulabilecek" dedi.
Seçimi kaybeden Yarsav'ın şaibe peşinde koştuğunu söyleyen Şeker, "Referandumda tabiri caizse avazının çıktığı kadar 'Üstünlüğümüze evet, hukukun üstünlüğüne hayır" diye bağıran Yarsav, anayasa değişikliği çerçevesinde HSYK üyeliği için demokratik bir şekilde gerçekleşen seçimleri gölgelemeye çalışıyor. Yarsav adaylarından bir tanesi bile seçilmedi. HSYK'ya giren adayların bir kısmı için Adalet Bakanlığının listesinden diye şaibe çıkarmaya çalıştılar. Seçim süreci hiçbir şaibeye zemin hazırlayacak şekilde gerçekleşmemiştir. Çünkü oylama gizli yapılmış, 11 bin 487 hakim ve savcının gizli oyunu kimsenin denetlemesi mümkün olmamıştır" dedi.
Anayasa İnsan Hakları Mahkemesi'nde beklemekte olan dosyaların yüzde 12'sinin Türkiye'den gelen adil yargılama hakkının ihlali ile ilgili olduğunun tespit edildiğini kaydeden Merkez İlçe Başkanı Recep Şeker, "Hukuk anlayışımız ve köklü bir anayasa yargısı geleneğine sahip ülkemiz adına bu düzenin değiştirilmesi gerekiyor. Özgürlük, demokrasi, sevgi ve barış temeli yerine otoriter devlet anlayışı düşman üretmekten başka bir işe yaramıyordu" şeklinde konuştu.