Terör örgütü yandaşları ortalığı karıştırdı

Terör örgütü elebaşısı Öcalan'ın Suriye'den çıkartılışının 12. yıldönümü dolayısı ile Hakkari, Van, Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu'daki birçok ilde eylemler yapıldı, göstericiler polisle çatıştı.

TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARI POLİS ARACINI ATEŞE VERDİ: 3 YARALI

Mersin'de terör örgütü elebaşısı Öcalan'ın Suriye'den çıkartılışının yıldönümünü bahane eden terör örgütü yandaşları, kentte ortalığı karıştırdı. Polise taşlı saldırıda bulunan göstericiler, devriye gezen bir polis aracına da molotofkokteyliyle saldırdı. Alev alan araçta bulunan 3 polis yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Merkez ilçe Akdeniz'e bağlı Şevket Sümer Mahallesi 158. Cadde üzerinde toplanan ve aralarında çocukların da bulunduğu bir grup, izinsiz gösteri yaparak Siteler Polis Merkezi önünde tedbir alan polis ekibine taşlarla saldırdı. Göstericilere müdahale etmek için bir süre bekleyen Mersin Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, daha sonra kalabalığı dağıtmak için gaz bombası kullandı. Polisin müdahalesi sonucu kaçarak ara sokaklara dağılan eylemcilerle polisarasındaki kovalamaca burada da devam etti.

Van'da terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının 12. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katılan milletvekili Özdal Üçer, "Öcalan'ın bugünden itibaren serbest bir yaşama kavuşturulması talebini dile getirmekteyiz" dedi.

BDP VAN'DA YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİ


Van'da terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının 12. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katılan milletvekili Özdal Üçer, "Öcalan'ın bugünden itibaren serbest bir yaşama kavuşturulması talebini dile getirmekteyiz" dedi.

BDP İl Başkanlığı tarafından terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışının 12. yıldönümü nedeniyle organize edilen basın açıklaması için toplanan grup, Mavi Plaza İş Merkezi önünde bir araya geldi. Terör örgütü ve elebaşı lehine atılan sloganlar sonrası Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Ahmedi Hani Parkı önüne gelen grup adına açıklama yapan BDP Van milletvekili Özdal Üçer, Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışı ve sonrasında Türkiye'ye getirilmesinin uluslararası bir komplo olduğunu ileri sürdü. Üçer, amacın Türk ve Kürt halkını birbirine düşürmek olduğunu iddia ederek, "Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan, 29. Kürt isyanını başlattı. Öcalan'ın 12 yıllık esaret içerisinde Türk ve Kürt halkının faydası için barış siyasetinden asla vazgeçmemiş olması, özgürlük ve eşitlik mücadelesinde ısrarlı olması, onun ağır cezaevi koşullarında inadına barış özgür ve kardeşlik projeleriyle halkın önüne çıkması, milyonların bu konuda kendisine destek vermesine neden olmuştur. Barışın yaklaştığı bu sürece katkısının olacağı bilindiği üzere Sayın Öcalan'ın özgür yaşam ve siyaset yapabilme koşullarının Türkiye'de barış için çok önemli bir etmen olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Bu yüzden bütün Kürt halkı adına ve Türkiye'de sağduyunun sesi olan demokratlar adına, özgürlükçüler adına Kürt halk önderi Sayın Öcalan'ın bugünden itibaren serbest bir yaşama kavuşturulması talebini dile getirmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması sonrası grup dağıldı. Yürüyüşe; BDP Van milletvekili Fatma Kurtulan, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş, BDP Bostaiçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, BDP'li İl Genel Meclisi ile Belediye Meclis üyeleri ve partililer katıldı.

GÖSTERİCİLERİN POLİS PANZERİNE ATTIĞI BOYAYI ÇOCUKLAR TEMİZLEDİ

Diyarbakır'da PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkartılışının yıl dönümü nedeniyle yapılan yürüyüş sonrası çıkan olaylarda polis panzerine atılan boyayı temizleyen çevik kuvvet ekiplerine çocuklar da yardım etti.

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkartılışının yıl dönümü nedeniyle yapılan yürüyüş sonrası çıkan olaylarda polis panzerine yağlı boya atıldı. Olayların durulmasının ardından çevik kuvvet polislerinin etrafını bir anda çocuklar sardı. Polis panzerini inceleyen çocuklar, panzere göstericiler tarafından atılan yağlı boyanın temizlenmesinde polise yardım etti. Parmağı kesilen bir çocuğun da parmağını yine çevik kuvvet polisi yara bandı ile sardı.

HAKKARİ'DE OLAYLAR ÇIKTI, GÖSTERİCİLER CADDELERİ TRAFİĞE KAPATTI


Hakkari'de, Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışını protesto eden göstericiler ile polis arasında olaylar çıktı.

Öğle saatlerinde Hakkari Devlet Hastanesi yakınında bulunan Çölemerik Caddesi üzerinde toplanan göstericiler, yola barikat kurarak ateş yaktı. Yüzlerini kapatan göstericiler, kendilerine müdahale eden polise taş, sopa ve inşaatlardan temin ettikleri malzemelerle karşılık verdi. Bir göstericinin inşaattan temin ettiği balyozu zırhlı araca atması ise dikkatlerden kaçmadı. Yoldan geçerken bir süre duvar dibinde mahsur kalan bir anne ve iki çocuğu ise yakında bulunan özel tıp merkezine sığındı.

Göstericilerin sayısında her geçen saat artışların olması üzerine bu defa olay yerine 2 su panzeri ve 5 adet akrep adı verilen zırhlı araç sevk edildi. Daha sonra Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü'ne yeni atanan çevik kuvvet ekipleri takviye edildi. Olaylar bir saat boyunca devam ederken, bu defa göstericiler Mezran yolu üzerinde bulunan Katremas Köprüsü üzerinde barikat kurmaya çalıştı. Polis zırhlı araçlarla göstericilere müdahale ederek dağıttı.
Kaynak: İHA