Ekmeğin yapılışını yerinde gördüler

Hasan Şükran Saruhan İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencileri, Etimesgut Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nı ziyaret ettiler. Ekmeğin üretim aşamalarını büyük bir merakla inceleyen minikler, fırından taze çıkan ekmeğin tadına bakarak test ettiler.




GALOŞ GİYDİLER


Minikler, ziyaret öncesinde ayaklarına galoş, başlarına bone takarak fabrikayı gezdiler. Öğrencilere fabrika yetkilileri, ekmek üretiminin bütün aşamalarını uygulamalı olarak anlattılar. Büyük bir dikkatle üretim makinelerini inceleyen öğrenciler, ekmeklerin fırından çıkma aşamasında büyük heyecan yaşadılar. Fırından çıkan ekmekleri alarak tadına bakan öğrenciler, her gün sofralarında tükettikleri ekmeğin nasıl üretildiği konusunda fikir sahibi oldular. Etimesgut Halk Ekmeğin son derece teknolojik ve hijyenik ortamda el değmeden üretildiğine şahit olan öğrenciler, lezzetini de “Bu ekmek çok farklı” diyerek tarif ettiler.
Etimesgut Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, 2002 yılında başkan Enver Demirel’in birinci hizmet döneminde kurularak hizmete açılmıştı. Başkan Demirel, yeniden göreve seçilince, vatandaşların daha kaliteli ve lezzetli ekmek tüketebilmeleri için fabrikayı revize ettirerek üretim koşullarını teknolojik ve işletmecilik yönünden daha da ileriye taşıttı. Yüksek standartlara sahip olan fabrikada, daha kaliteli, sağlıklı, lezzetli ve daha uzun ömürlü ekmek üretilebilmesi için sektörün en kaliteli unu ve katkı maddeleri kullanılıyor.