Başkan ödülünü Cumhurbaşkanı Gül'ün elinden aldı

Etimesgut Belediyesi'nin Akıllı Kent Otomasyon Sistemi kapsamında uyguladığı 'e-hatırlat' projesi Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından verilen “7. eTürkiye (eTR)” Ödülüne layık görüldü.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ödülünü Çankaya Köşkü’nde düzenlenen programda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün elinden aldı.

Törende konuşan Gül, bilgi teknolojisi ve özellikle internetin sunduğu imkânların hayatımıza girmesiyle hayatımızda önemli değişikler olduğunu belirterek, “ “Bilgi kendi başına artık büyük bir güç haline geldi. Klasik üretim faktörleri anlayışı değişti” dedi.

ÖDÜLLÜ PROJE NE TÜR KOLAYLIKLAR SAĞLIYOR
Etimesgut Belediyesi’nin ödüllü projesi olan e-hatırlat, e-belediye projesinin önemli bir ayağını oluşturuyor. Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) sayesinde Etimesgutlu mükellefler, borç bilgilerini 7/24 on-line sorgulayıp, internet üzerinden güvenli bir şekilde ödeme yapabiliyor. İşlemler için www.etimesgut.bel.tr adresine girmek yeterli oluyor.
Etimesgut Belediyesi Akıllı Kent Otomasyon Sistemi ile kendilerine bir sicil numarası verilen mükellefler yalnız vergilerini değil, belediyedeki tüm işlemlerini tek tuşla yaptırabiliyorlar. Sicil arama, arsa rayiç sorgulama, inşaat maliyet bedelleri, bina aşınma oranları gibi tüm işlemleri internet üzerinden öğrenebiliyorlar.

VATANDAŞA KOLAYLIK
Etimesgut Belediyesi vergi dönemlerinde mükelleflerin borçlarını unutarak mağdur olmaması için e-hatırlat, t-belediye ve sms belediyeciliğini başlattı. Bu sistemle vergi dönemlerinde vatandaşlara borç miktarları ve ödeme tarihlerinin belirtildiği e-posta ve SMS’ler gönderiliyor. Böylece vatandaşlar gecikme cezası ödemekten kurtuluyorlar. Vatandaşlar, emlak yazıp boşluk bıraktıktan sonra sicil numarasını yazıp, 0 533 384 72 20’ye SMS göndererek borçlarını öğrenebiliyorlar. Borç öğrenmenin diğer bir yolu da uygulamaya konulan t-belediyecilik. Mükellefler 244 44 33 numaralı telefonu arayarak borçlarını sorgulayabiliyorlar.