Banka kanalıyla zina

ZEYTİNBURNU'nda bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinliğe katılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, sperm bankasından çocuk sahibi olmanın bir çeşit zina olduğunu belirtti.

Banka kanalıyla zina
 

Gerek yumurta , gerekse sperm alarak ç ; ocuk sahibi olmak dine , ahlaka , insan haklarına ve kanunlara aykırıdır . İslamiyet bunu kabul etmez ' diyen Prof . Beyaz , her ç ; ocuğun annesini ve babasını tanımasının en doğal hakkı olduğunu sö ; yledi . Prof . Beyaz , denize girmenin de orucu bozmayacağını da ifade etti .

Prof . Dr . Zekeriya Beyaz , dü ; n akşam saat 20 . 30 ' da Olivium Outlet Center ' da dü ; zenlenen Ramazan ayı etkinliklerine katıldı . Yaklaşık yarım saat sü ; ren bir konuşmasında Prof . Beyaz , oruç ; tutmanın kö ; tü ; lü ; klerden sakınma bilincini oluşturduğunu sö ; yledi . Bir soru ü ; zerine Prof . Dr Zekeriya Beyaz , sperm bankasından ç ; ocuk sahibi olmanın İslam dininde yeri olmadığını , sperm bankasından alınan spermle doğan ç ; ocuğun belirli bir yaşa geldikten sonra babasını tanımak isteyeceğini belirtti .

' Her ç ; ocuğun babasını ve annesini tanıma hakkı vardır . Babasının yok olduğunu dü ; şü ; nmek o ç ; ocuğa ne kadar bü ; yü ; k bir acı verir ' diyen Prof . Beyaz , ' ABD ' de sperm bankasından alınan spermle dü ; nyaya gelen insanlar , 20 ' li yaşlarda gerç ; ek ailesini bulmak iç ; in dernekler kuruyorlar . Bu derneklerle ç ; ocuklar babalarını arıyorlar , ağlaşıyorlar . Her biri birer psikopat haline gelmişler . Dolayısıyla bu tü ; rlü ; bir ç ; ocuk edinmek o ç ; ocukları peşinen sakat ve psikopat yapmak demektir ' dedi .

DENİZE GİRMEK ORUÇ ; BOZMAZ
Ramazan ayının yaz sezonuna denk gelmesi nedeniyle oruç ; tutan bir kişinin denize girmesinin doğru olup olmayacağı sorusuna ise Prof . Beyaz , ' Orucu bozan şeyler , yemek , iç ; mek ve cinsel ilişkidir . Denize girmek , yok sekersiz sakız ç ; iğnemek , dişlerini fırç ; alamak , banyo yapmak orucu bozmaz ' yanıtını verdi . Sıcaklardan etkilenen ve zorlanan kişilerin oruç ; tutmamasını ö ; neren Beyaz , ' Oruç ; ibadet olmaktan ç ; ıkıp işkence haline geliyorsa , o kişiler oruç ; tutmayacak . Orucun yerine fitresini verecek . Fitre taksitle de verilir bayramdan sonra da verilir , ö ; nemli olan bir fakire yararlı olmaktır . Bö ; ylece sevap almış oluruz ' diye konuştu .