Şişme botla denize açılan 2 genç kayboldu

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi İlçesinde şişme botla denize açılan iki gençten dün geceden beri haber alınamıyor.Sahil Güvenlik geceden beri arama çalışmalarını sürdürüyor.

Şişme botla denize açılan 2 genç kayboldu
 

Şişme botla denize aç ; ılan 23 yaşındaki Elvan Doğan ile kuzeni 19 yaşındaki Murat Akan kayboldu . Dü ; n akşam saatlerinde başlatılan aramalardan henü ; z sonuç ; ç ; ıkmazken , sahil gü ; venlik ve akut arama ç ; alışmalarına devam ediyor .

Alınan bilgilere gö ; re , Marmara Ereğlisi ' nde inşaat işç ; iliği yapan Elvan Doğan dayıoğlu Murat Akan ile Yeğen-1 Tatil Sitesi sahilinden akşam saatlerinde denize girdi . Bir sü ; re denizde yü ; zen iki genç ; , daha sonra yanlarında getirdikleri lastik botu şişirdi . İki genç ; , havanın rü ; zgarlı ve denizin dalgalı olmasına aldırış etmeden bota binerek aç ; ıldı . Havanın kararmasına rağmen ç ; ocuklarının eve dö ; nmemesinden endişelenen aileleri , cep telefonlarına da yanıt alamayınca aramaya ç ; ıktı .

Denize aç ; ıldıktan sonra kaybolan Elvan ' ın babası Ziyaeddin Doğan yakınları ile birlikte dü ; n geceyi sitenin iç ; inde bekleyerek geç ; irdi . Oğlunun iki ay ö ; nce askerden dö ; ndü ; ğü ; nü ; anlatan baba Ziyaeddin Doğan , ç ; alışmaların yetersiz olmasından yakındı . Baba Doğan , ' Akşam ü ; stü ; 17-18 sıralarında benim oğlu Elvan Doğan ve yeğenim Murat Akan birlikte denize gelmişler . Lastik boyu şişirdikten sonra denize aç ; ılmışlar . Akşam saatleri olduğunda gelen olmayınca yakınlarımız telaşlanmış aramaya ç ; alışmışlar bulamayınca da
polise haber ettik . Sahil Gü ; venlik geldi ç ; alışmalara başladı ama imkan olmadığı iç ; in kısa kestiler . Bugü ; n de arama yaptıklarını sö ; ylü ; yorlar ama arama yapan gö ; rmedik ' dedi .
Acılı baba arama kurtarma ç ; alışmalarında ihmal olduğunu ö ; ne sü ; rerek oğlunun ö ; lü ; ya da diri bulunmasını istedi .

Marmara Ereğlisi ' nde bekleyiş yerini gerginliğe bıraktı . Şişme bot ile denize aç ; ıldıktan sonra kaybolan Elvan Doğan ile Murat Akan ' ın yakınları arama ç ; alışmalarındaki askatlıkları protesto etmek amacıyla kaymakamlık binasına yü ; rü ; mek istedi . Polis ekiplerinin izin vermediği yü ; rü ; yü ; ş sırasında zaman zaman genç ; lerin yakınları ile polisler arasında tartışma ç ; ıktı . Gerginlik ü ; zerine Tekirdağ Emniyet Mü ; dü ; rü ; Necdet Ç ; elikbilek telsiz ile anons ederek ilç ; eye takviye polis gö ; nderilmesini istedi . Bunun ü ; zerine
Tekirdağ ' da gö ; rev yapan 20 kişilik polis ekibi gerginliğin yaşandığı Marmara Ereğlisi ' ne gö ; nderildi .