44 yaşında zengin oldu

İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde taksicilik yapan 44 yaşındaki Yüksel Sakarya, emlak zengini işadamı Turgay Nişancı'nın oğlu olduğunu mahkeme kararıyla kanıtlayınca bir anda milyoner oldu.

Yargıtay'ın onamasıyla karar kesinleşirken,Yüksel Sakarya, bir oğlu ve iki kızı bulunan Nişancı'nın dördüncü çocuğu olarak varisleri arasındaki yerini aldı.

Seferihisar’da arazi zengini olan ve ilçenin eski belediye başkanı Hamit Nişancı'nın babası Turgay Nişancı’nın başrolde olduğu dava konusu olay 45 yıl öncesine dayanıyor. 1964 yılında 17 yaşında olan M.S. adlı genç kız, o tarihte ticaret ve çiftçilikle uğraşan ve bekar olan Turgay Nişancı’nın evlenme vaadiyle kendisiyle ilişkiye girdiğini, bu ilişkiden hamile kaldığını belirterek cezalandırılması talebiyle Seferihisar Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulundu. Dilekçeyi incelen savcılık, şikayetin 6 ay içinde yapılmadığını ve sürenin geçtiğini belirterek başvuruyu reddetti.

Kendi nüfusuna kaydettirip adını ‘Yüksel’ koyduğu oğlunun kimliğine babasının adını yazdırmakta kararlı olan M.S., 6 Ağustos 1965’te Turgay Nişancı’ya karşı ‘babalık’ davası açtı ve 150 lira da nafaka talep etti. O yıllarda Adli Tıp Kurumu’nun, DNA testi gibi bugünkü olanaklara sahip olmaması nedeniyle, sadece alınan kan örnekleri sonucunda Nişancı’nın, Yüksel’in babası olabileceği yönünde rapor verildi. Ancak tanık ve başka delil olmadığı için, Seferihisar Asliye Hukuk Mahkemesi davayı reddetti.

İşadamı Turgay Nişancı'nın, çocuğunun babası olduğunu ispatlamaya çalışan M.S., bu kez Yargıtay’a başvurdu. Yargıtay 2'inci Hukuk Dairesi de yerel mahkemenin verdiği kararı 20 Kasım 1965’te onadı.

40 YIL SONRA YENİDEN DAVA AÇILDI

Verilen kararla yıkılan genç M.S., büyük zorluklarla oğlunu büyüttü. Tüm yargı yollarının tükendiğine inanan M.S., oğlunu büyüttükten sonra yeni bir evlilik yaptı.
Halen hayatta olan ve evliliğini sürdüren annesi M.S.'nin açtığı babalık davasının hakkaniyetle sonuçlanmamasına üzülen Yüksel Sakarya da taksicilik yaparak hayatını sürdürdü. Evlenip çoluk çocuğa karışan Yüksek Sakarya'ya, işadamı Turgay Nişancı maddi yardımlarda bulundu. Ancak Yüksel Sakarya, Yargıtay’ın reddettiği davayı yeniden açmak için birçok avukattan görüş sordu, ancak herkesten olumsuz yanıt aldı.

Babasının adını kimliğine yazdırmak isteyen Yüksel Sakarya, son olarak babalık davasını incelemesi için avukat Varol Turbay’a gitti. Dosyayı inceleyen Turbay, 40 yıl önce Yargıtay’ın taraflara tebligat yapmadığını tespit ederek davanın yeniden görülmesini talep etti. Turbay, Yargıtay 2'inci Dairesi Başkanlığı’na sunulmak üzere 13 Nisan 2005’te Seferihisar Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak yargılamanın iadesini talep etti. Yargıtay 2'inci Hukuk Dairesi de yargılamanın iadesi yönündeki başvuruyu kabul etti.

DNA TESTİ GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI


Yeniden açılan davada Seferihisar Asliye Hukuk Mahkemesi, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testi sonucu gelen ‘yüzde 99.99 babasıdır’ raporu ve toplanan delillere göre, arazi zenginin işadamı Turgay Nişancı’nın, taksici Yüksel Sakarya’nın babası olduğuna karar verdi.

Mahkemenin 2006 yılında aldığı bu karara itiraz eden Turgay Nişancı, Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulundu. Dava dosyası, eksik yazışmalardan kaynaklanan sorunlar nedeniyle 2 kez daha Yargıtay'a gidip geldi. 2008 yılının Aralık ayından beri dosyayı inceleyen Yargıtay 2'inci Dairesi, 4 yıl önce açılan babalık davasına son noktayı koydu. Arazi zengini işadamı Turgay Nişancı'nın taksici Yüksel Sakarya’nın babası olduğuna kesin olarak karar verdi. Yargıtay'ın kararı yerel mahkemeye gönderilip, taraflara tebliğ edildi.

BABA- OĞUL İLİŞKİSİ BAŞLAMIŞ AMA

Yüksel Sakarya, yaklaşık 120 gayrimenkul tapusu bulunan, bir oğlu ve iki kızı olan Turgay Nişancı'nın dördüncü çocuğu olarak nüfusuna girdi. Yüksel Sakarya'nın babası Turgay Nişancı ile dava açılmadan önce arasının düzeldiği ve görüştükleri öğrenildi.

Turgay Nişancı'nın, taksicilik yapan oğlu Yüksel Sakarya'ya yardımda bulunduğu, taksi hatları, dükkanlar ve daireler aldığı, ancak Yüksel Sakarya'nın bunların büyük bölümünü sattıktan sonra mahkemeye başvurup yasal olarak varisler arasına girme yolunu seçtiği belirtildi.

Bu arada Anavatan Partisi'nden iki dönem Seferihisar Belediye Başkanı seçilen ve son seçimi kaybeden Hamit Nişancı, siyasetçi olması nedeniyle bu konunun sürekli gündeme getirildiğini söyledi. Hamit Nişyancı, “Babam ve ailem bu konuyla çok yoruldu ve yıprandı. Yargının verdiği karara herkes saygı gösterecek. Yargı kararı hakkında konuşmayı doğru bulmuyorum” dedi.

Milyonlarca liralık servete sahip Turgay Nişancı'nın Seferihisar'da büyük miktarda mandaline bahçeleri, zeytinlik, tarla ve evlerinin olduğu, ilçe merkezindeki arazisinin bir bölümünün imara açıldığı öğrenildi.