Bir ay içerisinde üç yeni cadde

Ordu'nun Çamaş İlçe Belediye Başkanı Yaşar Aktaş, ilçede kalkınma çalışmaları kapsamında 1 ay içerisinde üç yeni caddeyi hizmete açtıklarını söyledi.

Çamaş ilçesinde kasım ayında alınan meclis kararı doğrultusunda, Aslan Karanfil, Mahmut Uygun, Güneşler Caddesi çalışmaları tamamladı. Göreve geldikten sonra hızlı bir şekilde yıllardır açılamayan mahalle yollarını yapmaya başlayan, 9 bin 700'ü yeni, 20 bin 900'ü genişletilmiş yol çalışması olmak üzere toplam 30 bin 600 metre mahalle yolunu hizmete sokan Çamaş Belediye Başkanı Yaşar Aktaş, 1 ay gibi kısa bir sürede de şehir merkezinde 3 yeni caddeyi hizmete sokmayı başardı. İlçe genelinde yol ağını modernize eden ve iyileştirme yapan başkan Aktaş, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Geçmişte Çamaş Kaymakamlığı yapan, şuan Samsun İl Özel İdare Genel Sekreteri olan Aslan Karanfil'in adının verildiği caddenin hizmette olduğunu belirten Aktaş, "Aslan Karanfil Caddesi, ilçemiz Örmeli ile Akpınar Mahallelerini birbirine bağlayan yol üzerindedir. Aynı zamanda, YİBO yolu olarak kullanılmaktadır. Daha önceleri 5 metre genişliğinde olan bu yol, yaptığımız çalışmalarla 15 metreye genişline çıkarıldı. Alt yapısı da tamamlanarak asfaltlamaya hazır hale getirilmiştir. İlçemize YİBO'nun kazandırılmasında büyük emeği geçen ve eski kaymakamlarımızdan olan Aslan Karanfil'in ismini caddeye vererek yaşatmak istedik" dedi.

Mahmut Uygun Caddesi'nin, Örmeli Mahallesi ile Kilise Tepesi mevkiinde yeni açılan yol olduğunu dile getiren Aktaş, caddenin yeni açılan grup yolu, aynı zamanda ilçeye yapılacak ilk anaokulunun yolu olarak önem kazandığını belirtti. Aktaş, Güneşler Caddesi'nin ise Taşoluk Mahallesi, Gelinkaya mevkiinde açıldığını, ilçeye yeni inşa edilen İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı yolu olarak hizmet vereceğini kaydetti. Göreve geldikten sonra 9 bin 700 yeni, 20 bin 900 genişletilmiş yol çalışması yaptıklarını vurgulayan Aktaş, ilçenin gelişmesi, modern ilçeler arasında yer alması için, yol çalışmalarının hızla devam ettiğini, yeni yol projelerinin ise hazırlandığını sözlerine ekledi.