Etimesgut Belediyesi yaşam desteği veriyor

Etimesgut Belediyesi ilçedeki yoksul aileleri tespit ederek onlara her türlü yaşam desteği veriyor.

İhtiyaç sahiplerinin belirlenmesinde şeffaf bir yöntem izleyen Etimesgut Belediyesi, engelli ve bakıma muhtaç ailelere öncelik gösteriyor. Engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlar, evlerinden alınarak sağlık başta olmak üzere tüm ihtiyaçları giderildikten sonra tekrar evlerine bırakılıyor. Belediye bünyesinde kurulan Engelli Hizmet Merkezi ile engellilere her desteğin yanı sıra, kamu kurumlarıyla olan münasebetlerinde rehberlik hizmeti veriliyor. Ayrıca engellilerin sosyalleşmelerine yönelik çeşitli
programlar düzenleniyor. Belirlenen ailelerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yine belediye personeli tarafından evlerine kadar ulaştırılıyor.

Etimesgut Belediyesi bünyesinde kurulan Şefkateli Yardım Merkezi'yle, ihtiyaç sahibi vatandaşların mevsimlik ve kışlık giyim kuşam ihtiyaçları ücretsiz sağlanıyor. Bayramdan önce bin 200 kişinin tepeden tırnağa giydirildiği Şefkateli Yardım Merkezi yardımlarına devam ediyor.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, sosyal belediyecilik alanında önemli adımlar attıklarını belirterek, gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit ederek, onurlu yaşam mücadelesine destek verdiklerini söyledi. İnsanı, Allah'ın bir emaneti olarak gördüklerini belirten Demirel, yerel yönetim olarak emanete hem sahip çıkmak, hem de hakkıyla hizmet verebilmek için kısıtlı belediye imkanları ile yerel imkanları birleştirerek halkın hizmetine sunmaya gayret ettiklerini ifade etti.