45 yıl yokluk çekti milyoner oldu

Yıllarca yokluk çekmesine rağmen yılmadı hakkını aradı, ve DNA testiyle milyoner oldu.

Tam 45 yıl babasız yaşadı. Toplumun ona bakışı bir yana yokluk içinde hayatını geçirdi ama yılmadı hakkını aradı ve babasını buldu.

Gayrimeşru bir ilişkiden doğan Hamit Nişancı 45 yıl sonra babasını DNA testiyle kanıtladı ve büyük bir mirasın mirasçısı olmaya hak kazandı.

İzmir Seferihisar’da arazi zengini olan ve ilçenin eski belediye başkanı Hamit Nişancı’nın babası Turgay Nişancı’nın başrolde olduğu dava konusu olay 45 yıl öncesine dayanıyor.

1964 yılında 17 yaşında olan M.S. adlı genç kız, o tarihte ticaret ve çiftçilikle uğraşan ve bekar olan Turgay Nişancı’nın evlenme vaadiyle kendisiyle ilişkiye girdiğini, bu ilişkiden hamile kaldığını belirterek cezalandırılması talebiyle Seferihisar Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulundu.

O YILLARDA DNA YOKTU

Dilekçeyi incelen savcılık, şikayetin 6 ay içinde yapılmadığını ve sürenin geçtiğini belirterek başvuruyu reddetti.

Kendi nüfusuna kaydettirip adını ‘Yüksel’ koyduğu oğlunun kimliğine babasının adını yazdırmakta kararlı olan M.S., 6 Ağustos 1965’te Turgay Nişancı’ya karşı ’babalık’ davası açtı ve 150 lira da nafaka talep etti.

O yıllarda Adli Tıp Kurumu’nun, DNA testi gibi bugünkü olanaklara sahip olmaması nedeniyle, sadece alınan kan örnekleri sonucunda Nişancı’nın, Yüksel’in babası olabileceği yönünde rapor verildi. Ancak tanık ve başka delil olmadığı için, Seferihisar Asliye Hukuk Mahkemesi davayı reddetti.

41 YIL SONRA BABASI OLDUĞUNU İSPATLADI

Aradan yıllar geçti. Büyüyüp taksicilik yapmaya başlayan Yüksel Sakarya, 13 Nisan 2005’te yeniden mahkemeye başvurdu.

Bu kez açılan davada Seferihisar Asliye Hukuk Mahkemesi, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan DNA testi sonucu gelen ’yüzde 99.99 babasıdır’ raporu ve toplanan delillere göre, arazi zenginin işadamı Turgay Nişancı’nın, taksici Yüksel Sakarya’nın babası olduğuna karar verdi.

O DA ARTIK MİRASÇISI

44 yaşındaki Yüksel Sakarya, yaklaşık 120 gayrimenkul tapusu bulunan, bir oğlu ve iki kızı olan Turgay Nişancı’nın dördüncü çocuğu olarak nüfusuna girdi.