SPOR / DEVLER SOMA İÇİN KARŞI KARŞIYA GELDİ

Soma’ya yardım amacıyla organize edilen 3'lü futbol turnuvasının bu akşamki son maçında Beşiktaş ile Chelsea karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Beşiktaş 1-0 kazandı ve turnuvanın da şampiyonu oldu.

Geliri Soma'da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine bağışlanacak olan'Soma'ya Yardım 3'lü Futbol Turnuvası'nın bu akşamki son maçında Beşiktaş ile Chelsea karşı karşıya geldi. Turnuvanın ilk maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya geldi ve mücadeleyi siyah-beyazlı ekip 1-0 kazandı. Günün ikinci maçında ise Fenerbahçe, İngiliz ekibi Chelsea'ye 2-0 mağlup oldu. Turnuvanın son maçında da Beşiktaş Chelsea'yi 1-0 mağlup ederek turnuvanın galibi oldu.

Slaven Bilic yönetimindeki Beşiktaş karşılaşmaya; Cenk, İsmail, Sivok, Atınç, Pedro, Uğur, Serdar, Atiba, Holosko, Oğuzhan, Cenk Tosun ilk 11'i ile çıkarken, Jose Mourinho yönetimindeki Chelsea ise sahaya; Cech, Ivanovic, Cahill, Terry, Filipe Luis, Fabregas, Matic, Ramires, Willian, Hazard, Diego Costa ilk 11'i ile çıktı.

Karşılaşma karşılıklı ataklarla geçti. İki takım da gol için büyük çaba harcarken, maçta uzun süre gol sesi çıkmadı. Beşiktaş Demba Ba ile 42. dakikada gole çok yaklaşsa da top kaleci Cech'i geçemedi. Ardından 43. dakikada Beşiktaş aradığı golü buldu. Oğuzhan Özyakup'un sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Sivok'tan seken topu Ersan Gülüm ağlara gönderdi. (1-0) Mücadele Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi ve turnuvanın şampiyonu da Beşiktaş oldu.