DİZİ / ÇALIKUŞU 1. BÖLÜM FOTO GALERİ

Çalıkuşu Dizisi 1. Bölüm özeti:

Kanal D 'nin yeni sezondaki iddialı dizisi “Çalıkuşu” kalplere dokunacak!
TIMS Productions, yeni sezonda çok konuşulacak bir işe daha imza atıyor. Kanal D'de Eylül ayında ekranlara gelecek olan “Çalıkuşu” dizisinin oyuncu kadrosu belli oldu.

Türk edebiyatının en çok okunan romanlarından Reşat Nuri Güntekin 'in ölümsüz eseri'Çalıkuşu'Burak Özçivit ve Fahriye Evcen ile hayat buluyor. Başrollerini Fahriye Evcen ve Burak Özçivit'in paylaştıkları, yapımını Tims Production 'ın üstlendiği, yönetmenliğini Çağan Irmak-Doğan Ümit Karaca 'nın yaptığı senaryosunu ise Sevgi Yılmaz 'ın yazdığı Çalıkuşu, Eylül 'de Kanal D ekranında seyircisiyle buluşacak.

Kısa hikaye:
Dönüyorsa umut edebilme kabiliyetine sahip insanların yüzü suyu hürmetine dönüyor dünya... Ve aşkın!

Bazı insanlar tepeden tırnağa sabırdan, tepeden tırnağa umuttan ve upuzun yollar boyu gitmelerden yapılmıştır. Tıpkı Feride gibi. Bazı insanlar ise babalarının gülüşlerinden, cesaret ve inançtan, biraz da külden yapılmadır. Tıpkı Kâmran gibi. Feride 'yi annesi rüyalarda emzirdi, orada ninnileriyle avuttu, uyuttu. Usulca öpüp, bir kader verdi alnına dudaklarıyla. Genç ve zarif bir keder. Çalıkuşu dediler ona. Pervane misali şem 'e kanat çırptı bundan sonra. Kâmran da değiştirdi bir mumun kaderiyle kendininkini. Dile dökmediler yok, sessizce sevdiler kimi sevdiklerini bilmeden. Uçurumlar çağırdılar aralarına söylenmemiş sözcüklerden, duvarlar ördüler hoyrat tuğlalardan. İki dizleri yaralı çocuk, ustası oldu kalplerini birbirinden esirgemenin.

Bazı insanlar zamansızdır. Biri geç unutmuş, diğeri erken sevmiştir. Varsın, olsun. Çünkü göğü baş aşağı tutan aşkın hükmüyle, onlar ayrılıkta da uzaklıklarda da vuslatta da, birbirlerini sevmekten ibarettir yalnızca.

Çoğumuz olduğumuz yere kötü bir olay, kırık bir kalp yahut hiç planlamadığımız halde başımıza gelen bir şey yüzünden geldik. Tıpkı Feride 'nin kırık bir kalple yollara düşmesi gibi. Cesaretle, inançla, en sevdikleriyle, dayanma ve katlanma kudretiyle sınanıp büyümeyi öğrenir çalıkuşu. Ve anlar; insan ne kadar uzağa giderse gitsin kalbinden kaçamaz. Anadolu'nun hangi ücra köşesini adımlarsa adımlasın tüm yolları aşka; Kâmran'a çıkar sonunda.

Türk edebiyatının kült eserlerinden Çalıkuşu, Eylül ayında Kanal D ekranlarında! Sabır, umut ve aşkla...

Yapım: Tims Production
Yapımcı: Timur Savcı
Yönetmen: Çağan Irmak- Doğan Ümit Karaca
Genel Koordinatör: İlkay Doğan
Senarist: Sevgi Yılmaz
Görüntü Yönetmeni: Veysel Tekşahin
Genel Sanat Yönetmeni: Nilüfer Çamur
Kostüm Tasarım: Serdar Başbuğ
Müzik: Aytekin Ataş
Eser: Reşat Nuri Güntekin
Jenerik Müziği: Esin Engin
Oyuncular: Burak Özçivit (Kamran), Fahriye Evcen (Feride), Mehmet Özgür (Seyfettin), Elif İskender (Besime), Ebru Helvacıoğlu (Necmiye), Deniz Celiloğlu (Selim), Begüm Kütük Yaşaroğlu (Neriman), Pınar Çağlar Gençtürk (Münevver), Alptekin Serdengeçti (Levent), Güneş Hayat (Gülmisal Kalfa), Hülya Gülşen (Dilber Kalfa), Elif Sümbül (Sütlü Nuriye), Su Kutlu (Mişel), Ege Kökenli (Mari), Aslı İçözü (Sör Aleksi), Makbule Kurtlıyan (Sör Matild), Fehmi Karaaslan (Nizamettin), Yeşim Koçak (Güzide), Aliye Mutlu (Katina), Serkan Bilgi (Çarşaf Maruf), Esra Kılıç (Felike), Nesli Yılmaz (Nebibe), Sahra Verer (Nadide), Nurcan Şirin (Muzaffer), Erol Aydın (Arabacı Cumali), Ferhan Şensoy (Kristiyan Valez), Zuhal Yunga (Sör Süperiyör), Melissa Giz Cengiz (Feride 1.Dönem), Ceren Arslan (Necmiye 1.Dönem), Tarık Bayrak (Kamran 1.Dönem), Nehir Çağla Yaşar (Feride 2.dönem), Batuhan Sert (Kamran 2. Dönem), Ceren Apaydın (Necmiye 2. Dönem)