DİZİ / ARKA SOKAKLAR 313. BÖLÜM FOTO GALERİ

Arka Sokaklar Dizisi 313. bölüm özeti:

Ekip, Cevher'i yakalıyor
Ekip, Cevher’i yakalıyor ancak, bu onlar için kötü bir sürprizi de beraberinde getiriyor.

Aradan 15 gün geçmiştir. Ekip, Cevher’i yakalamanın peşindedir. Arif Müdür, Bakanlık müsteşarı ve yardımcısıyla toplantıya çağırılır. Cevher ile ilgili yukarıdan sürekli baskı vardır. Bu durum pek hayra alamet değildir.

Arif, katıldığı toplantıda Soydan Öğüt ile tanıştırılır. Türk - Amerikan Stratejik Ortaklık Konseyi Kurucu Başkanı’dır. Konseyin merkezi Amerika’dadır ama, çalışma alanları daha çok Körfez ülkeleri ve Kuzey Irak’tır.

Türk ve Amerikalı ortakların bu bölgelerdeki yatırımları ile ilgili danışmanlık ve temsilcilik hizmeti sunmaktadırlar. Soydan Bey’in bu toplantıda bulunma sebebi Amerikalı dostlarının Cevher Şanlı’yı istemesidir.

Müsteşar beyin talimatı, Cevher ile ilgili tüm bilgilerin Soydan ile paylaşılmasıdır. Eğer ki Cevher’i de önce ekip yakalarsa kendisine teslim etmesi gerektiğini söyler.

Arif bu duruma çok sinirlenir. Bilgileri Rıza ile paylaşır. Rıza Baba, Mesut’un evine giderek bu bilgileri onlara da aktarır.

Soydan’ın emniyette tüm bilgileri öğrendiği adamı Komiser Bekir’dir. Bekir sayesinde ekip ile ilgili bilgi toplamaya başlar. Arif, Soydan’ın baskısıyla ve “üst ast ilişkisinin gereklerini yerine getirmeyip emri altında olduğu kurumlara yeterli iş birliği ve desteği sağlamadığı” gerekçesiyle merkeze çekilir.

Ekip, bu duruma daha da hırslanır. Cevher’in izini bulurlar. Ekip kimseye haber vermeden operasyona hazırdır. Ancak Cevher’i yakalamaları, ekip için hiç iyi olmayacaktır. Rıza’nın canını acıtmak için namlunun ucunda bu sefer Ali vardır.