USD (Alış - Satış) : 2,244 - 2,248 EURO (Alış - Satış) : 2,851 - 2,857
SEVDA FERDAĞ KİMDİR?
SEVDA FERDAĞ HABERLERİ
15 Ağustos 1942 Edremit doğumlu. Sinema ve dizi oyuncusu, şarkıcı.

1958 yılında çevirdiği ilk filmindeki başarısızlık sonucu Almanya'ya yerleşen Ferdağ, ablasının israrlarıyla yeniden sinemada yer almak üzere Türkiye'ye döner. "Azrailin Habercisi" filmiyle beklemediği bir ilgi gören sanatçı, vamp ve "kötü kadın" rolleriyle arka arkaya bir çok filmde yer alır. Salon komedileri ve "sabun köpüğü" tabir edilen filmlerde başrol, daha kalıcı filmlerde ise yardımcı kadın oyuncu rollerinde oynayan Sevda Ferdağ, Türk filmlerine ilginin azaldığı bir dönemde geçinebilmek için sahneye çıkarak (1968) şarkı söylemiştir. Ferdağ, 150'yi aşkın sinema filminde rol almış bir sinema emekçisidir.

Filmografisi:
Ömre Bedel - 2009
Hacı - 2006
Şöhret - 2005
Perçem - 2004
Gelin - 2003
Zeybek Ateşi - 2002
Berivan - 2002
Kumkapı Olayı / Üzgünüm - 2000
Aşk Güzel Şeydir - 2000
Hanım Ağa - 2000
Güle Güle - 1999
Aşkın Dağlarda Gezer - 1999
Sıcak Saatler - 1998
Ağır Roman - 1997
Sara ile Musa - 1996
Zehra Ana - 1996
Şahin - 1996
Yer Çekimli Aşklar - 1995
Cemile Ve Umudun Masalı - 1995
Bir Kadın Yüzü - 1993
Senin İçin Bir Kadeh - 1993
Tersine Dünya - 1993
Gizli Yüz - 1990
Acı Su - 1988
Kavanozdaki Adam - 1987
Sevgiye Hasret - 1987
Yaşamaya Mecburum - 1987
Ziyaret - 1987
Öksüzler - 1986
Sıcak Tatlı Yaz - 1986
Gülümse Biraz - 1986
Kadın Bir Defa Sever - 1984
Davetsiz Misafir - 1983
Seni Seviyorum - 1983
Bedel - 1983
Seninle Son Defa - 1978
Tokat - 1977
Derbeder - 1977 Sevda
İntikam Meleği - 1976
Namus Belası - 1976
Kapıcılar Kralı - 1976
Deli Deli Tepeli - 1975
Şöhret Budalası - 1975
Macera - 1975
Hop Dedik Kazım - 1974
Ne Hakem - 1974
Dikiz Aynası - 1973
Cennetin Kapısı - 1973
Yalan Dünya - 1972
Günahsızlar - 1972
Ay Aman Of - 1972
Şehvet Kurbanı - 1972
Ayşecik Bahar Çiçeği - 1971
Tamam mı Canım - 1971
Kanımın Son Damlasına Kadar - 1970
Günahımı Çekeceksin - 1970
Casus Kıran - 1970
Aşk Hırsızı - 1970
Galatalı Fatma - 1969
Günahını Ödeyen Kadın - 1969
Gülnaz Sultan - 1969
Muhabbet Kuşu - 1969
Benimle Evlenir misin - 1968
Casus Kıran - 1968
Gönüllü Kahramanlar - 1968
Belalı Hayat - 1968
Bir Damat Aranıyor - 1968
Menderes Köprüsü - 1968
Anjelik Ve Deli İbrahim - 1968
Kabadayı - 1968
Kışlalar Doldu Bugün - 1968
Çingene Güzeli - 1968
Alnımın Kara Yazısı - 1968
Son Vurgun - 1968
Çıldırtan Dudaklar - 1967
Hesap Günü - 1967
İmamın Gazabı - 1967
Galatalı Mustafa - 1967
Ringo Kid - 1967
Anjelik Osmanlı Saraylarında - 1967
Hacı Murat - 1967
Gençlik Türküsü - 1967
Kanlı Takip - 1967
Ağlayan Kadın - 1967
Beni Katil Ettiler - 1967
Demirel'e Söylerim - 1967
Karım Beni Aldatırsa - 1967
Son Söz Benim - 1967
Üç Sevdalı Kız - 1967
Aslan Yürekli Kabadayı - 1967
Çıldırtan Arzu - 1967
Ağır Suç - 1967
Kardeş Kavgası - 1967
Ölüm Saati - 1967
Hindistan Cevizi - 1967
Sefiller - 1967
Yedi Dağın Aslanı - 1966
Kan Ve Kurşun - 1966
Babam Katil Değildi - 1966
Fatih'in Fedaisi - 1966
Ailenin Yüz Karası - 1966
Şehzade Murat ve Gülnaz Sultan - 1966
Kara Fatma - 1966
Karanlıkta Vuruşanlar - 1966
Para Kadın Ve Silah - 1966
Severek Döğüşenler - 1966
İnsan Bir Kere Ölür - 1966
Arzunun Bedeli - 1966
Çingene - 1966
Çalıkuşu - 1966
Cibali Karakolu - 1966
Aslanların Dönüşü - 1966
Kanun Benim - 1966
Şenol Birol Gool - 1965
Bir Caniye Gönül Verdim - 1965
İstanbul Kazan Ben Kepçe - 1965
Kart Horoz - 1965
Şehvetin Esiriyiz - 1965
Vahşi Gelin - 1965
Hak Yolunda Hazreti Yahya - 1965
Kahreden Kurşun - 1965
Posta Güvercini - 1965
Taşralı Amca - 1965
Beleş Osman - 1965
Helal Adanalı Celal - 1965
Tehlikeli Adımlar - 1965
Tavan Arası - 1965
Sonsuz Geceler - 1965
Son Darbe - 1965
Hazreti Yusuf'un Hayatı - 1965
Cezmi Band 007.5 - 1965
Kanunsuzlar - 1965
On Korkusuz Adam - 1964
Halime'den Mektup Var - 1964
Ölümün Ücreti - 1964
Beş Şeker Kız - 1964
Hızır Dede - 1964
Hizmetçi Dediğin Böyle Olur - 1964
Sokakların Kanunu - 1964
Erkek Ali - 1964
İstanbul'un Kızları - 1964
Dullar Tercih Edilir - 1964
Günah Kızları - 1964
Hızlı Osman - 1964
Kelebekler Çift Uçar - 1964
Aşkların En Güzeli - 1964
Gurbet Kuşları - 1964
Adanalı Tayfur Kardeşler - 1964
Helal Olsun Ali Abi - 1963
Adanalı Tayfur - 1963
Azrailin Habercisi - 1963
Beyoğlu Piliçleri - 1963
O Günden Sonra - 1958
SEVDA FERDAĞHABERLERİ
Feedback
Bu sayfa veya içerik ile ilgili bir sorun olduğunu mu düşünüyorsun?
Lütfen bir kaç saniyeni ayır ve aşağıdaki form ile bize bildir
Mail Adresiniz:
Resim Doğrulama Kodu Kodu Yenile
HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız.
Ajanslar