Mehmet Fikret Hazarbeyoğlu Biyografisi

Mehmet Fikret Hazarbeyoğlu Kimdir?

Asıl adı Tahir Nejat Özyılmazel olan sanatçı bu yeni ismi alışından bir süre sonra İstanbul Gelişim ve Hair Müzikalleri'nde Nejat Özyılmaz adını kullansa da, 1974'teki ilk yalnız gösterisinden itibaren Neco adını kullanmaya başladı.

İlk gençlik yıllarındaki hedefleri arasında yüksek öğrenimine devam etmek ve birgün mutlaka ünlü bir futbolcu olmak yatan Neco'nun müzik dünyası ile tanışması aslında tesadüflere dayanıyor. İlk kez Mesut Aytunca'nın topluluğunda sahneye çıkan sanatçı, o dönemin ünlü müzisyenleri ile tanışarak Türk Hafif Müziği dünyasına girmiş oldu. İlk sahne deneyiminin ardından tercihini değiştirmeyerek Türkçe sözlü Batı müziği parçalarını yorumlamaya devam eden Neco, "70'lere ve "80'lerde çıkardığı çok sayıda 45'lik ve uzunçalar ile müzik yaşamının zirvelerine tırmandı. Yorumculuğunun yanısıra çeşitli müzikallerde de başarıyla rol alması, adının 1971 yılında oldukça ünlenen Hair ve 1989'da Evita Müzikallerinin unutulmaz oyuncuları arasında anılmasını sağladı. Özellikle Evita Müzikalide Cihan Ünal ile dönüşümlü olarak canlandırdığı Che Guavera rolü ile oyunculuk gücünü ve performansını bir kez daha kanıtlayan sanatçı, 1966 yılında tesadüfen girdiği sanat dünyasındaki yerini korumayı başardı.

1976 Sopot Festivalinde En İyi Şarkıcı ve İkincilik Ödülü, Uluslar arası 1.İstanbul Festivalinde Birincilik Ödülü, 1978 Altın Orfe Festivalinde İkincilik, 1982 Seul Festivalinde Üçüncülük, 1986 Uluslar arası Çeşme Müzik Festivalinde Birincilik Ödülü... Bunlar, Neco'nun yüz küsur sayıdaki ödüllerinden yalnızca birkaçı.

Mehmet Fikret Hazarbeyoğlu Haberleri

Tüm Mehmet Fikret Hazarbeyoğlu haberleri için tıklayın

Mehmet Fikret Hazarbeyoğlu Videoları

Tüm Mehmet Fikret Hazarbeyoğlu videoları için tıklayın