Behzat Ç. Dizisi Biyografisi

Behzat Ç. Dizisi Kimdir?

Orijinal Adı:Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
Yönetmen: Zekeriya Kurtuluş, Doğan Ümit Karaca,Serdar Akar
Senaryo: Birol Tezcan, İlke Yeşilay, Faruk Emre Özünlü
Oyuncular: Erdal Beşikçioğlu ,Ege Aydan,Ayça Varlıer,Seda Bakan, Ayça Eren
Dizinin Türü: Dizi, Polisiye, Macera,
Yapımcı Firma: Adam Yapım
Orijinal Dili: Türkçe
Dağıtıcı Firma: Star Tv

Behzat Ç, 1985 yılında Polis Akademisi'nden mezun olmuş, cinayet bürosunda görev yapmakta olan bir polistir. Hizmet verdiği süre içerisinde almış olduğu cezalar nedeniyle hep başkomiser olarak kalmıştır. Ekibinde yer alan diğer polisler Harun, Hayalet, Akbaba, Eda ve Cevdet ile beraber Ankara'da yaşanan cinayet olaylarını çözmeye çalışmaktadır.

Behzat başarısız bir evlilik geçirmiştir. Boşandıktan sonra hiç bir kadına güven duymamaya başlamış, tek umursadığı dişi canlı ise 18 yaşındaki kızı Berna olmuştur. Kızı onu küçüklüğünde hiç sevmez, annesi ve onu terkettiği için babası Behzat'a çok kızardı. Son günlerinde babası ile araları iyileşmeye başlamış, fakat Berna ölmüştür. İntihar gibi görünen cinayetin asıl sorumlusu şüphelinelecek en son kişi, Behzat'ın ev arkadaşı ve Mine'nin kızı olan Şule^dir. Behzat ise Mine ile bir zamanlar bir ilişki yaşamıştır. Şule doğmuştur. Yani Behzat; Şule'nin gerçek babasıdır.

Behzat bir çok kadınla birlikte olmuştur. Eşinden önce eski nişanlısı Bahar'a tekrar evlenme teklifi etmiş; fakat Bahar bu teklifi geri çevirmiştir. Bahar solcu olduğu için Behzat ile üniversiteden beri anlaşamaz. İlerleyen bölümlerde ise diziden ayrılır.(Bahar'ı elde etmeye çalışırken aynı zamanda Gönül ile ilişkisi hala devam etmekteydi) Eşinden sonra pavyon kadını Gönül ile birlikte olmuştur. Gönül sosyal normları önemsemez. Evliliğe inanmaz. Behzat'ın başka kadınlar ile ilişkisi olup olmaması onu bağlamaz. Hayat kadını değildir. Fakat buna ramen Behzat daha sonra Savcı Esra ile ilişkisi başlayınca Gönül ile ilişkisini keser. (Gönül ile aralarının açılması Gönül'ün pavyondaki arkadaşının öldürülmesinden Gönül'ün şüphelenilmesine dayanır) Belli bir süre sonra Gönül karakteri de diziden ayrılır.

Behzat'ın ise Ercüment Çözer adında bir işadamı-mafya ile sorunları vardır. Ercüment, alkollü araba kullandığı için trafik polisine yakalanmış, alkolmetreye üflemeyi reddetmiştir. O sırada Behzat arabasıyla oradan geçmektedir. Ercüment'in alkolmetreye üflemediğini anlayınca ona tokat atar, Ercüment'in yerine alkolmetreye üfleyip gider. Ercüment de yediği bu tokat yüzünden Behzat'ı izlemeye başlar. İlerleyen bölümlerde ise Behzat'ın kızının öldürülmesinden Ercüment Çözer'in parmağı olduğu ortaya çıkar. İlk zamanlarda ise Ercüment, Behzat'ın kızının intihar ettiğini düşünmesini, Behzat'a verdiği bir kasetle sağlamıştır.

Behzat Ç. düşük reytinglere rağmen çok izlenen dizilerdendir. Daha çok internet üzerinen izlendiği keşfedilmiştir. Erdal Beşikçioğlu'nun ve Ayça Eren'in katıldığı Disko Kralı programında Okan Bayülgen "Behzat Ç.'nin çok acayip takipçileri var ama oyuncularına sorarsan reytingleri takipçileri doğrulamıyor çünkü takipçileri internet üzerinden izliyorlar." ve "Tahminlerime göre birkaç sene içerisinde reyting sistemi yok olacak. İnternet olçümleri reyting ölçümlerine karışacak." şeklinde yorumlar yapmıştır.

Behzat Ç. Dizisi Haberleri

Behzat Ç. geri mi dönüyor?
Behzat Ç.'nin senaristi Emrah Serbes'in yaptığı paylaşım, 'Behzat Ç. yeniden mi başlıyor' sorusunu akıllara getirdi....
16 Ağustos 2016 Salı
Kurtlar Vadisi Pusu'ya sürpriz transfer
Kurtlar Vadisi Pusu'nun yönetmenlik koltuğuna Serdar Akar'ın değil başka bir ismin oturduğu ortaya çıktı....
14 Temmuz 2014 Pazartesi
Behzat Ç. Efsanesi Neydi?
Her Temas İz Bırakır ve Son Hafriyat'ı Erdal Beşikçioğlu 'nun performansını unutarak ya da Pilli Bebek'in müzikleri olmadan düşünmek imkansız neredeyse. Kolay değil, fenomen olmuş bir uyarlamadan bahsediyoruz. Hem de Türkiye televizyonlarının alışık ...
14 Aralık 2013 Cumartesi
Nejat İşler'den hastalığıyla ilgili açıklama
Yakışıklı oyuncu Nejat İşler basında sağlığı ile ilgili çıkan iddialara yanıt verdi....
5 Kasım 2013 Salı
Behzat Ç'den çapulcu açılımı
Behzat Ç.'nin oyuncuları CNN Türk'te Mesut Yar'ın Burada Laf Çok programına katıldı....
5 Kasım 2013 Salı
Sanem Çelik İstanbul'a Döndü
Uzun süredir ABD'de yaşayan Sanem Çelik, İstanbul'a döndü....
31 Ekim 2013 Perşembe
Tüm Behzat Ç. Dizisi haberleri için tıklayın