Başkan Altepe: Bursa, Spor Merkezi Olacak

Bursa'da, yazın toz toprak, kışın çamur içinde futbol oynayan amatör kulüplerin yıllardır çektikleri çileden kurtaracak tesisin ilk sahası törenle hizmete açıldı.

Osmangazi ilçesi Atıcılar Mahallesi'nde yapılan spor kompleksinin tamamlanan ilk sahasının açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Atıcılar Veysel Karani Mahallesi ' ndeki eğitim vadisinin yanında yapılan spor kompleksinin gençler açısından önemli olduğunu belirterek, amatör sporun nabzının bu bölgede atacağını söyledi.

Spor kompleksinin tamamlanan ilk sahasında müsabakaların hemen başlayacağını kaydeden Başkan Altepe, “Modern tesislerde amatör spor müsabakalarımız gerçekleşecek. Büyükşehir Belediyesi olarak amatör spora her türlü desteğimizi sürdürüyoruz. Kısa zamanda bu kompleksteki diğer bölümlerin de tamamlanmasıyla, bölge sporun kalbi olacak.” dedi.

Bursa ' da gözle görülür bir hareket yaşandığını anlatan Başkan Altepe, “Bursa ' yı ve hemşehrilerimizi seviyoruz. Kentin her köşesinde, her semtte 1000 ayrı proje başlattık. Her proje, bulunduğu bölgeye hareket ve dönüşüm yaşatıyor. Adeta seçim maratonundaymışız gibi bu hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Kısa zamanda Yıldırım ' daki vadide bulunan Vatan Mahallesi spor tesislerinin açılışını yapacak, bilim ve teknoloji merkezinin temelini atacağız. Üst bölgeye de 250 bin metrekarelik Zafer Parkı ' nı kazandıracağız. Bursa hızlı bir şekilde gelişip kalkınıyor. Bursa ' ya birkaç ay uğramayanlar kenti çok değişmiş görüyor.” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, spor kenti Bursa ' yı hedeflerken, Bursa ' nın en çok sporcu yetiştiren ve en çok spor yapan kent olmasını da istediklerini dile getirdi. Bursa ' da 7 ' den 70 ' e herkesin spor yapmasını istediklerini vurgulayan Altepe şunları kaydetti:
' Tüm mahallelerimizde yaya mesafede spor salonları olsun istedik ve Büyükşehir Belediyesi olarak 40 ' ın üzerinde spor salonu, 30 kapalı spor salonu, 9 yüzme havuzu ve değişik branşların yapıldığı salonlar da dahil olmak üzere toplam 95 tesisin çalışmaları başladı ve devam ediyor. Dönem bittiğinde 100 ' ün üzerinde tesis Bursa ' ya kazandırılmış olacak. Şu anda sporda Bursa ' nın rakibi yok. '

Her tesisin yeni başarılara mekan olduğunu kaydeden Başkan Altepe, Milli Eğitim Bakanlığı ve amatör spor kulüpleriyle birlikte çalışarak, milli takımlara en fazla sporcu veren şehirlerin başında gelmeyi istediklerini belirtti.

Bursa ' nın şu anda sporda Türkiye ' de 3. Sırada olduğunu belirten ancak bu rakamın yükseleceğini belirten Başkan Altepe, “Sporun kitlelerle buluşmasını hedefliyoruz. Gençlerimizle birlikte toplu spor etkinlikleri düzenliyor herkese spor keyfini tattırıyoruz. Amatör spor kulüplerinin maçlarını kendi taraftarlarını izlesin istedik. Bursa bu spor tesisleriyle bunu hissedecek.” dedi.

Atıcılar Spor Tesisleri ' nin Bursa ' daki amatör kümelerin yüzde 50 ' sinin ağırlığını karşıladığını anlatan Başkan Altepe, süper amatör küme, 1. ve 2. amatör küme, gençler ligi, u 15-16 maçlarının Atıcılar ' da yapıldığını, var olan atletizm platformunun antrenman sahası olmadığı için daha önce uluslararası müsabakalara alınamıdığını ancak kompleks tamamlandığında bu konuda engel kalmayacağını kaydetti.

Atıcılar spor kompleksi tamamlandığında, saha komiserleri, amatör spor kulüpleri, hakem ve gözlemciler derneği ve antrenörler derneğinin de burada bulunacağını söyleyen Başkan Altepe, “Atıcılar spor kompleksi alanı, Bursa il özel idaresi ile yapılan protokol gereği 20 yıl süreyle Büyükşehir Belediyesi ' ne tahsis edildi. Spor kompleksi 61 bin metrekare alan üzerine konuşlandırıldı. Üç adet suni çim sahanın ilki kullanıma hazır hale getirildi. Kompleks içinde 3 adet suni çim saha, 12 takımın aynı anda kullanabileceği 3 adet soyunma odası, 100 ' er kişilik 3 adet tribün, idari bina, 4000 metrekare atletizm antreman sahası, 230 metre atletizm koşu parkuru, 900 metre koşu parkuru ve 210 araçlık otopark da bulunacak. Atıcılar, Namık Kemal ve Yeşilbağ spor gibi takımlar da buradan yararlanacak. Sporun kalbi Atıcılar vadisinde, Veysel Karani ' de atacak. Bursa sporun merkezi olacak.” diye konuştu.

Açılış törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Bursa ' nın güzelliğinin farkedildiğini söyledi. Bursa ' da yapılan yatırımlarla kısa sürede Türkiye ' nin 3. büyük kenti olacağını anlatan Çelik şöyle devam etti:

' Kavşak noktasında bulunan Bursa ' da yapılan yatırımlarla kent hızlı bir şekilde mesafe alıyor. Eğitim vadisi ve spor kompleksinin birlikte olması çok anlamlı. Gençlik ya eğitimde ya sporda veya her ikisinde de kendisini gösterecek. Zamanını boşa kullanan bir gençliği onaylamıyoruz. Kentin yerel yöneticilerinin görevi, gençlere hizmet alanlarını ve eğitim yuvalarını açmaktır. Sağlam ve sağlıklı bir nesil yetiştirelim.

Geleceği emanet edeceğimiz gençler, nereden gelip nereye gideceklerini bilsinler. Türkiye ' de spor alanında yapılanların ulusal medyada da dillendirilmesi güzel bir durum. Ülkemizin kıymetini bilelim. Bu ülkede, huzur, hizmet ve itibar var. Yereliyle geneliyle bu ülkede hayatlarını aziz millete vakfeden yöneticiler var. Siz ne kadar övünseniz ve biz de ne kadar hizmet etsek azdır.

Başkaları iflaslarla uğraşırken, biz dünya sıralamasındaki yerimizi daha da yükselteceğiz. Gelecek gençlerin omuzlarınızda. Bugünden itibaren sağlıklı bünyeye sahip olmak için elden geleni yapmalıyız. '

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise Bursa ' nın değerleriyle cazibe merkezi olduğunu belirterek, “Bursa, spor yatırımlarıyla Türkiye ' nin önde gelen şehirleri arasında yer alıyor. Bursa ' yı sporda da marka kent haline getiriyoruz. Spora desteklerimiz artarak sürecek. Sağlıklı nesiller burada yetişecek, başarılı gençler kentimizi ve ülkemizi başarıyla temsil edecekler.” dedi.

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanvekili Ersin Yılmaz da Bursa ' da son yıllarda spor tesislerinin artmasının önemli olduğunu belirterek, Bursa ' nın ' 2020 Olimpiyatları ' na ev sahipliği yapma hedefine doğru emin adımlar attığını söyledi.

Yılmaz, “Artık spor adamlarının başarı için mazereti kalmadı. Yöneticilerimiz Bursa ' yı spor tesisleriyle donatıyor. Bu tesisleri kazandıranlara 187 amatör spor kulübü ve 500 bine yakın gencimiz adına çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Tülin Erkal Kara ile ilçe belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, muhtarlar, amatör spor kulüpleri sporcuları ve vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği açılış töreninde, Bakan Çelik ve Başkan Altepe, penaltı atışı yaptı.